برنامهریزی مطالعاتی و نحوهی تنظیم آن در سال کنکور
برای اینکه در مسیر کنکور به خوبی پیش برویم و به اهداف خودمان برسیم باید برنامه داشته باشیم. اگر برنامه نباشد یعنی این مسیر طولانی و سخت را با چشم بسته پیش میرویم. به همین خاطر، بعضی از بچهها که در طول سال کنکور برنامه ندارند؛ بیشتر روزها را با استرس و آشفتگی پیش میبرند. زیاد نمیدانند باید چه کاری انجام دهند. شما به عنوان یک دانشآموز کنکوری باید برای تمام لحظات خود، نظم و ترتیب داشته باشید. یاد بگیرید که در تمام طول زندگی برنامه داشته باشید.
شما باید با توجه به شرایط خودتان، در واحد زمان برای هر مرحله برنامهریزی مطالعاتی داشته باشید و کارهای خود را در زمان معین انجام دهید تا به اهداف خود برسید. باید بدانید که سال کنکور سال تغییر شماست. نه تنها دروس سال دوازدهم، که باید دروس سالهای قبل را نیز بخوانید و مرور کنید. فقط داشتن یک برنامه در این مسیر به شما کمک میکند؛ در غیر این صورت سادهلوحانه پیش میروید و به هدف نمیرسید.
مراحل برنامهریزی
در مرحله اول، مطالب و دروسی که باید در طول هفته مطالعه کنید را مشخص کنید. سپس میزان ساعت مطالعه روزانه و هفتگی را تعیین کنید. سعی کنید واقعبینانه این کار را انجام دهید تا زمانی که می خواهید به آن عمل کنید اگر به ساعت مشخص نرسیدید خسته و ناامید نباشید. یاد بگیرید که در طول مسیر صبر و استقامت داشته باشید و بهمرور، ساعت مطالعه را افزایش دهید. حالا در مرحله دوم باید زمان مطالعه هر درس در طول هفته مشخص شود. مهم است که دقت کنید این زمان برای هر درس متفاوت میباشد و با توجه به اهمیت و ضریب آن درس تعیین میشود. بعد از آن مشخص کنید هر روز چه درسی را باید مطالعه کنید.
نکته مهمی که توصیه میشود این است؛ هر روز درسهایی را مطالعه کنید که همان روز در مدرسه کلاس داشتهاید تا در زمان صرفهجویی شود. وقتی این کار را انجام میدهید مطالبی که تدریس شده را بهتر به خاطر میسپارید. پس به مرور زمان با حل تمرین و تست زدن تسلط بیشتری پیدا میکنید. اما اگر این کار را به زمان دیگری موکول کنید، باید حداقل نیم ساعت برای مطالعه دوباره و یادآوری مطالب وقت بگذارید. در طول روز حتماً مطالعه ۳ تا ۴ درس قرار بدهید. فقط دروس تخصصی نخوانید. حتماً یکی از درسها، باید دروس عمومی باشد. برای روزهای تعطیل تعداد درسها میتواند بیشتر باشد. یعنی تا ۸ درس برسد که حتماً باید سه تا از آنها دروس عمومی باشد. وقت استراحت و ورزش و تغذیه مناسب را در طول برنامه اصلاً فراموش نکنید.
ممکنن است در طول هفته شرایطی پیش بیاید که نتوانید یک یا دو درس را مطالعه کنید. در برنامهریزی پایان هر هفته زمانی را قرار دهید تا بتوانید جبران کنید. از طرفی برای مباحثی مثل لغات زبان انگلیسی، لغات عربی، درک مطلب، کلوز تست و قرابتهای معنایی باید در طول برنامه، زمانهایی را برای مرور قرار دهید. توصیه میشود آن زمانها در شب باشد. هر شب یک تا دو مورد را قبل از خواب مرور کنید که هر کدام ممکن است ۱۵ دقیقه بیشتر زمان احتیاج نداشته باشد.
نقش مشاوره تحصیلی
ببینید این حرف درست است که هر آدمی بیشتر از بقیه خودش را میشناسد. ولی ما آدمها در همه مراحل زندگی برای انجام کارهای بزرگ و طی کردن مسیرهای مختلف احتیاج به کارشناس و افرادی داریم که تجربه طی کردن مسیر را داشته باشند. تا بتوانند در هر شرایطی ما را کمک کنند. برای یک دانشآموز کنکوری هر چقدر که خودش بتواند یک برنامه درست رو تنظیم کند. وجود یک مشاور لازم است تا بتواند شناخت دقیق و عمیقتری نسبت به خودش به او بدهد.
شما میتوانید برای نوشتن برنامهریزی و ساعتهای مطالعه از دفتر برنامهریزی استفاده کنید که جامع و کامل باشد. مشاور به تو کمک میکند تا این دفتر را داشته باشید. ساعت های مطالعه را ثبت کنید تا روزها مشخص شوند.
جایی که احتیاج به امید و امیدواری دارید؛ جملات مثبت و اهداف خودتان را بنویسیید تا هدفتان برایتان یادآوری شود. هرگز دلسرد نشوید.
دیدگاهها