محصول به سبد خرید اضافه شد
0
انتشارات کتب آموزشی پیشرو| وارد شوید| ثبت نام کنید

عادت‌های غلط در مطالعه کدامند؟

دسته‌بندی: وبلاگ
تاریخ: 14 مرداد 1403
بازدید: 15 views

شما برای رسیدن به بهترین نتیجه در امتحانات درسی نیاز دارید که عادت‌های غلط را بشناسید و تا حد ممکن آنها را ترک کنید.

روش درس‌خواندن در کسب نتیجه بسیار مهم است برای همین دانش‌آموزان انرژی و زمان زیادی را صرف مطالعه دروس می‌کنند، اما گاهی علی‌رغم تلاش زیاد و ساعت مطالعه طولانی نتیجه مثبتی نمی‌گیرند در نتیجه نسبت به درس دلسرد و بی‌میل می‌شوند.

باید بدانیم که فقط صرف زمان و انرژی برای مطالعه دروس کافی نیست و نمی‌تواند تضمین‌کننده موفقیت باشد باید علاوه بر زمان و انرژی، اصول صحیح مطالعه دروس را هم بدانند و به‌کار بندند تا بتوانند بهترین نتیجه را به‌دست آورند.

نرسیدن به نتیجه دلخواه می‌تواند عوامل مختلفی داشته باشد که از مهم‌ترین آنها عادات غلط مطالعه است. دو نگرش برای درس خواندن وجود دارد. عده‌ای آن را دوست‌داشتنی می‌دانند و با علاقه آن را دنبال می‌کنند و عده‌ای برای رفع تکلیف به آن تن می‌دهند و این دو نگرش ریشه عادت‌های آنها را شکل می‌دهد.

کیفیت زندگی هر فرد به عادت‌های او بستگی دارد هر چقدر که بتواند عادت‌های خوب ایجاد کند زندگی بهتری خواهد داشت. در مطالعه هم اگر بتواند عادت‌های خوب را جایگزین عادت‌های بد کند نتایجی که حاصل خواهد شد مسلماً مطلوب و ایده‌آل خواهد بود.

آنچه در این مقاله خواهید خواند…

  • استفاده از تلفن همراه ممنوع
  • اهمیت ندادن به تغذیه مناسب و استراحت
  • روش شب امتحانی
  • شب‌زنده‌داری
  • نداشتن خلاصه مطالب درسی
  • سرسری خواندن و حفظ کردن مطالب درسی
  • داشتن استرس
  • مطالعه در فضای نامناسب
  • برخی عادت‌های درست و نیکو در مطالعه

در اینجا به اختصار به چند تا از مهم‌ترین عادت‌های غلط در هنگام مطالعه می‌پردازیم:

استفاده از تلفن همراه

اولی که خیلی مهم و متأسفانه خیلی رایج است استفاده از تلفن همراه هنگام مطالعه است که به‌شدت سبب عدم تمرکز و عدم فهم مطالب می‌شود.

اهمیت ندادن به تغذیه مناسب و استراحت

نکته بعدی این است که برخی آنقدر به فکر درس خواندن هستند که یادشان می‌رود به تغذیه و استراحت خود هم کمی اهمیت بدهند؛ این روش غلط سبب فرسودگی جسمی، روحی و ذهنی می‌شود و نتیجه خوبی به همراه نخواهد داشت.

روش شب امتحانی

گذاشتن تمام مطالب درسی برای شب امتحان اصلاً کار صحیحی نیست. با این روش تمام مطالب در ذهن تثبیت نخواهد شد.

شب‌زنده‌داری

اینکه تمام مطالب درسی را بگذاریم برای شب تا صبح هم نمی‌تواند کار درستی باشد. هم فرد از خواب طبیعی محروم می‌شود و هم آنکه انرژی کافی و  امکان بازیابی مطالب خوانده‌شده کاهش می‌یابد.

نداشتن خلاصه مطالب درسی

یکی از عادت‌های غلط این است که خلاصه‌نویسی و یادداشت‌برداری از مطالب درس نداشته باشیم. قطعاً شب امتحان، امکان مرور تمامی مطالب وجود ندارد و داشتن یک خلاصه از درس می‌تواند بسیار مفید و کارگشا باشد.

سرسری خواندن و حفظ کردن مطالب درسی

اینکه سرسری مطالب را بخوانیم و هدفی پشت آن نباشد مطمئناً در ذهن باقی نخواهد ماند. بهتر است به جای حفظ کردن مطالب درسی آنها را عمیقاً بفهمید، در این صورت بیشتر و بهتر در ذهن سازمان می‌یابد و به راحتی فراموش نمی‌شود.

داشتن استرس

استرس به اندازه، بسیار مهم و عالی است که به مثابه موتور محرکه عمل می‌کند. اما استرس زیاد سبب اختلال در فرایند  مطالعه خواهد شد.

مطالعه در فضای نامناسب

درس‌خواندن در هر جایی درست نیست، مثلاً در جمع خانواده و دوستان سبب عدم تمرکز روی مطالب درسی و در نتیجه عدم یادگیری می‌شود.

به گوشه‌ای از عادات غلط اشاره کردیم حالا در اینجا برخی عادت‌های درست و نیکو را بازگو می‌کنیم:

1- اول اینکه بدانیم قرار است چه چیزی را مطالعه کنیم: از کجا تا کجا؟ کدام قسمت‌ها مهم‌تر است؟ و …. داشتن این چهارچوب ذهنی به ما کمک می‌کند که حین مطالعه، تمرکز بیشتری داشته و با انگیزه و علاقه کار را دنبال کنیم.

2- اینکه بتوانیم تندخوانی کنیم؛ وقتی سرعت مطالعه مطالب بالا باشد، تمرکز بیشتری ایجاد می‌شود و در نتیجه فهم مطالب بالا می‌رود.

3- مکان مطالعه بسیار مهم است که هم آرام باشد و هم منظم، که تمرکز ما را بالا ببرد، البته فرد باید ببیند در کدام محیط تمرکزش بالاتر است. ممکن است یک محیط برای یک شخص، مناسب و برای شخص دیگر مناسب نباشد.

4- داشتن یک نگاه کلی به مطالب و سرفصل‌ها می‌تواند در دقت و تمرکز تأثیر بگذارد.

5- از شکست‌های کوچک نترسید، نازک نارنجی نباشید! به زمین خوردید خودتان را نبازید، بلند شوید و این بار گام‌هایتان را محکم‌تر بردارید.

سخن آخر

اگر به نظر خودتان ساعت مطالعه بالایی دارید و از اینکه با این وجود از زحمات خود نتیجه لازم را نمی‌برید، کافی است روش مطالعه خود را تغییر دهید. عادت غلط خود را شناخته و آن را با عادت‌های نیکو جایگزین کنید خواهید دید که نتایج آن در کوتاه‌مدت ظاهر خواهد شد. بالا رفتن کیفیت مطالعه، فهم درست مطالب و در نتیجه: کسب نمره دلخواه.

برچسب‌ها:

مريم مجاور

کارشناس ارشد روابط بین الملل، ویراستار علمی و ادبی و عضو تیم تولید محتوای انتشارات کتب آموزشی پیشرو (کاپ)

دیدگاه‌ها

رفتن به بالای صفحه

دسته‌های محصولات

cup.book.pub@gmail.com
خ انقلاب. خ فخررازی
خ وحیدنظری. پ 83
۶۶۹۶۴۷۲۳-۲۵
با ما در تماس باشید

تقریبا از سال 1357 تا به حال در صنعت نشر و کتاب حضور داریم . سالها بازار کتاب های کمک درسی مملو ازکتاب های ما بود . اما حالا تصمیم گرفتیم سبک جدیدی از کتاب های کمک درسی و کنکور را تولید کنیم. کتب آموزشی پیشرو ، با وسواس خاص ، برنامه ریزی مدون و نظارت مستمر تولید می شه. این کتاب ها بر اساس نیاز امروز بچه ها نگارش و تولید شده ! کاپ تلاش می کنه ، کتاب هایی متفاوت ، کاربردی تولید کنه ! از ایده ها و نظرات شما هم استقبال می کنیم.