محصول به سبد خرید اضافه شد
0
انتشارات کاپ| وارد شوید| ثبت نام کنید

خلاصه‌نویسی، راهی خوب برای مرور مطالب درسی

دسته‌بندی: وبلاگ
تاریخ: 13 مرداد 1400
بازدید: 31 views

مطالعه‌ی درست و هدفمند در جهت یادگیری است تا کمک کند که ما به مرحله یادسپاری مطالب برسیم. در این مرحله، یادداشت‌برداری و خلاصه‌نویسی به ما کمک زیادی می‌کند. برای خلاصه‌نویسی ابتدا باید یادداشت‌برداری، علامت‌گذاری، حاشیه‌نویسی و دسته‌بندی انجام دهیم. تا بتوانیم به صورت اصولی خلاصه‌نویسی کنیم و در زمان مرور مطالب از آن استفاده کنیم.

خلاصه‌نویسی
خلاصه‌نویسی

اول باید یادداشت‌برداری کنیم

بهتر است یادداشت‌برداری در زمان مطالعه انجام شود. زیرا ذهن شما ظرفیت بیشتری برای جذب مطالب دارد و یادگیری در زمان مطالعه بهتر است. نکات مهم و کلیدی را در یادداشت‌برداری بنویسید. در بعضی از درس‌ها، اعداد، نقل قول‌ها و نام‌ها مهم هستند. آن‌ها را بنویسید و همین طور سعی کنید در زمان تدریس مدرس، حتماً نکات مهم را به صورت مرتب کنار صفحات جزوه یا کتاب یاداشت کنید. به این کار حاشیه‌نویسی گفته می‌شود که زیرمجموعه‌ی یاداشت‌برداری محسوب می‌شود.

در یادداشت‌برداری، کشیدن جدول می‌تواند کمک زیادی به شما کند تا برای دسته‌بندی مطالب و مباحث مرتبط استفاده کنید. مثلاً برای مبحث آینه‌ها در فیزیک، می‌توانید یک جدول تهیه کنید که ستون‌ها شامل انواع آینه، نوع تصویر در آن‌ها، فرمول‌های مرتبط و کاربردهای آینه‌ها باشد. با این کار در مرورهای بعدی با سرعت بیشتری مبحث آینه‌ها رو مطالعه می‌کنید.

شما می‌توانید مطالب مهم را هایلایت کنید. مثلاً با خودتان در نظر بگیرید برای همه درس‌ها رنگ قرمز برای مطالب مهم، رنگ سبز برای مطالب پرتکرار و رنگ زرد برای استثناها استفاده شود. یادتان باشد؛ قرار نیست کل مطالب کتاب را هایلایت کنید. فقط و فقط مطالب مهم حائز اهمیت هستند.

علامت‌گذاری هم فراموش نکنید. مثلاً برای قسمت‌هایی که نفهمیدید از (؟)، برای بیشتر(>) و برای کمتر (<) یا برای مطالب مهم از ( ) استفاده کنید.

و آخرین مورد درباره دسته‌بندی مطالب، که در درس‌هایی مثل تاریخ ادبیات، آیات و روایات که حفظیات دارند بسیار مفید است. این است که برای بهبود سرعت مغزتان برای یادآوری، می‌توانید بر اساس چند پارامتر، مطالب را دسته‌بندی کنید. مثلاً تاریخ ادبیات را بر اساس نوع شعر، قرن و سبک نگارش دسته‌بندی کنید.

چطور خلاصه‌نویسی کنیم؟

برای هر درس یک دفتر جداگانه داشته باشید. سعی کنید در خلاصه‌نویسی فقط مطالب مهم و کلیدی را بنویسید. البته نیاز به نوشتن جزئیات بی‌اهمیت نیست. حتما به عنوان تیترها و پاراگراف‌های ابتدایی و انتهایی دقت کنید. شما با هر بار مطالعه به اهمیت موضوعات پی می‌برید پس سعی کنید یک فضای خالی در هر صفحه قرار دهید تا بعداً اگر مطلب مهمی به نظرتان آمد در خلاصه‌نویسی اضافه کنید.

دسته‌بندی مطالب و جدول‌هایی که آماده کرده بودید را می‌توانید در خلاصه‌نویسی قرار دهید چون به شما یک تصویر ذهنی کلی می‌دهد که در یادآوری و یادسپاری مطالب خیلی کمک خواهد کرد. همه مطالب مهمی که علامت‌گذاری کردید یا هایلایت شدند را می‌توانید در خلاصه‌نویسی بیاورید.

با مطالعه و مرور مکرر مطالب، هربار می‌توانید خلاصه‌نویسی‌ها را اصلاح کنید و اگر نکته‌ای بی‌اهمیت بود؛ آن را حذف کنید.

تلاش کنید با لحن گفتاری خلاصه‌نویسی کنید. از کلمات ساده و راحت استفاده کنید تا یادگیری بهتری داشته باشید. نکته مهم این است که تمیز و مرتب خلاصه‌نویسی کنید. خط‌خوردگی و آشفتگی در نوشتن مطالب باعث آشفتگی در ذهن شما می‌شود و فرآیند یادگیری رو مختل می‌کند.

علیرضا احمدی

دیدگاه‌ها

رفتن به بالای صفحه

دسته‌های محصولات

publicationcup@gmail.com
خیابان انقلاب . خیابان فخر رازی . خیابان وحید نظری . پلاک 83
۰۲۱-۶۶۹۶۴۷۲۳-۲۵
با ما در تماس باشید

تقریبا از سال 1357 تا به حال در صنعت نشر و کتاب حضور داریم . سالها بازار کتاب های کمک درسی مملو ازکتاب های ما بود . اما حالا تصمیم گرفتیم سبک جدیدی از کتاب های کمک درسی و کنکور را تولید کنیم. کتب آموزشی پیشرو ، با وسواس خاص ، برنامه ریزی مدون و نظارت مستمر تولید می شه. این کتاب ها بر اساس نیاز امروز بچه ها نگارش و تولید شده ! کاپ تلاش می کنه ، کتاب هایی متفاوت ، کاربردی تولید کنه ! از ایده ها و نظرات شما هم استقبال می کنیم.